Broodje Krokodil

Australia 2013

Ja, schattig, zo’n babykrokodil – om op te vreten. Maar als je de volwassen exemplaren bekijkt, voel je je toch heel anders: 8 meter zoutwaterkrokodil, één brok kakement, oneindig veel tanden, je hebt als mens geen schijn van kans. De kracht van een krokodillenbek evenaart die van een 23-tons truck!

Tussen die krachtpatsers zijn de baggeraars aan het werk. Met nog groter materieel!! Een krokodil heeft op zijn beurt geen schijn van kans tegen de tanden van een cutterzuiger. Als ‘ie daartussen terecht komt, blijft er weinig van hem over.

Maar daar zijn krokodillen veel te slim voor, die blijven ver uit de buurt van al die menselijke techniek. Ze liggen gewoon rustig wachtend in de mangrove, loerend op een kans. Ze schijnen het niet voor niets al miljoenen jaren vol te houden….

 n.a.v. bezoek aan Darwin, Australië

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

2 Responses to Broodje Krokodil

  1. Marianne Osté says:

    Wat leuk dat je een blog bent begonnen! Je maakt vast genoeg mee om dit vaak te vullen. Ik ga het zeker volgen.

    Krokodillenvlees schijnt trouwens goed te smaken met een teentje knoflook, een paar sjalotjes en een scheutje whiskey: http://www.smulweb.nl/recepten/1315604/Krokodil-tournedos.

    Groeten,
    Marianne Osté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *