Dokbezoek

 

Vorige week was ik op bezoek bij een baggerschip dat in droogdok lag. Dit keer niet dichtbij huis in de haven van Vlissingen, maar in de haven van Schiedam. Tijdens de drukte van een docking schikt het natuurlijk helemaal niet om overdag een schip te komen bezoeken, maar ’s avonds is er juist wel tijd. Ik zorgde dus dat ik tegen 5 uur in de haven was, mocht de slagboom door, kon mijn auto naast het schip parkeren en stapte dus al met al eind van de middag aan boord. Daarna volgde een zeer gezellige avond.

Terwijl ik naar huis reeds, bedacht ik een antwoord op een vraag die mij al lang bezig hield: hoe komt het dat veel baggeraars zo makkelijk hun huis verbouwen en klussen. Natuurlijk, ze hebben daarvoor de tijd tijdens hun verlof. Ze kunnen dan even een paar weken doorwerken en hoeven het niet alleen van de avonduurtjes te hebben. Maar er is nog een belangrijke reden: als je ziet hoe tijdens een docking het hele schip open wordt getrokken, hoe 1001 dingen worden vertimmerd, gereviseerd, geverfd, gesausd, overhaald, vernieuwd, verkabeld, ge-upgraded en wat al niet meer, dan is een verbouwinkje thuis natuurlijk een peulenschil.

Terwijl ik al moeite heb om een IKEA-kast in elkaar te zetten…

This entry was posted in Niet gecategoriseerd. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dokbezoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *