Jezus !

Jezus Glossy

Je hoeft niet in Jezus te geloven om hem toch interessant te vinden. Dat bewijst de nieuwe glossy “Jezus!” die is verschenen in een oplage van 80.000. Hoofdredacteur Arthur Japin schrijft niet meer aan geloof te doen, maar twijfelde geen moment om aan het blad mee te werken. Verrassende invalshoeken – muziek, mode, koken, tattoo’s, andere JC’s  én Goedele Liekens – werpen een verfrissend licht op de invloed die het leven en de woorden van Jezus kunnen hebben. Ook de advertenties zijn afgestemd op het speciale karakter van dit blad (zo laat schoenenfirma Floris van Bommel een foto van de voetwassing afdrukken). Negen misverstanden rond Jezus worden uit de wereld geholpen (9x niet waar). Managementauteur Ben Tiggelaar bespreekt drie leiderschapslessen, die we van Jezus kunnen leren.  Alleen is het een gemiste kans dat er geen visser om een bijdrage is gevraagd. Jezus’ leven speelde zich toch ook voor een belangrijk deel bij en op het water af.

Men had verwacht dat orthodox, conservatief-christelijk Nederland veel moeite zou hebben met het verschijnen van dit magazine, maar tot veler verrassing is het juist in deze kringen zeer positief ontvangen.

Onlangs verscheen ook het boek “De ongemakkelijke waarheid van het christendom”. Hierin beweert de Nijkerkse predikant Edward van der Kaaij dat Jezus nooit bestaan heeft, maar een fictief figuur is uit een bewerkte Egyptische mythe. Dit boek is neergesabeld door de meeste historici. Met de argumenten van Van der Kaaij zou je ook het bestaan van figuren als Julius Caesar en Alexander de Grote kunnen betwisten – en dat doet geen zinnig mens. Terecht hebben vele lezers van het dagblad Trouw zich druk gemaakt om het feit dat deze krant het verschijnen van dit boek zoveel aandacht heeft gegeven.

Zo zie je dat je toch ook vandaag de dag nog te ver kunt gaan, als we het over Jezus hebben…

kaaij

This entry was posted in Niet gecategoriseerd. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jezus !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *