Werk aan het Suez-kanaal

Egypte1

Je gaat het Suezkanaal over met de veerboot en dan… dan zie je de nieuwe omleiding van het Suezkanaal ineens liggen. Water in de woestijn! Door de aanblik schieten mij woorden van duizenden jaren geleden te binnen:

Waterstromen zullen de woestijn splijten,

rivieren de dorre vlakte doorsnijden.

Hoewel ik nu meer dan twee jaar baggerdominee ben, heb ik nog nooit zoiets gezien. Cutterzuigers aan het werk zover je kunt kijken. Aan beide kanten van het kanaal hoge zandwallen. Ontelbare trucks die zand laten opstuiven, terwijl ze door de woestijn heenrazen.

Hoe moet je uitleggen dat hier per dag meer dan een miljoen kuubs zand worden gebaggerd? Hoe woorden te vinden voor de enorme druk die op dit project ligt – het moet en zal af zijn vóór 1 augustus. Hoe recht te doen aan de omstandigheden waaronder de mensen hier hun werk moeten doen te midden van zand en water? Inderdaad een “challenge”, een uitdaging.

Voor alles is een eerste keer. Ik had nog nooit een dienst georganiseerd in een “disco-lounge”. Maar op het accomodatieschip “Ocean Majestic” was het zover. Ik kon helaas niet alle units bezoeken, maar hopelijk komt er nog een volgende gelegenheid. In ieder geval verdient de gastvrijheid bij dit bezoek mijn grote waardering!

Het Egypt Tourism Board adverteert met: “Egypt – where it all begins”. Het begint in Egypte. Ik geloof dat er inderdaad op dit moment een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van dit oude land wordt toegevoegd. Iedereen die in de woestijn aan het werk is: heel veel sterkte!

Bible Service disco lounge

This entry was posted in Niet gecategoriseerd. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *