Goede voornemens

Het afgelopen jaar heb ik weinig op mijn weblog geschreven. Op de één of andere manier kwam het er niet van. Niet dat er niets was om over te schrijven: ik heb aardig wat reizen gemaakt , mooie projecten bezocht en veel gehoord en gezien. Maar toch. Misschien had het er ook wel mee te maken dat 2016 voor de waterbouwwereld een slecht jaar was. Veel schepen lagen stil en er moesten ook mensen worden ontslagen. Verdrietige zaken. Hopelijk trekt de markt in 2017 weer wat aan.

Ik heb in ieder geval één goed voornemen: wat meer op mijn weblog schrijven. Nu is het vaak zo met goede voornemens dat het niet lukt om je daaraan te houden. Ik heb wel eens ergens gelezen dat dit komt omdat je met je goede voornemen teveel ineens wilt: helemaal stoppen met dit, of je helemaal gaan inzetten voor dat. Dat zijn te grote stappen. Zoals je een olifant alleen kunt opeten door hem in kleine porties te verdelen, moet je goede voornemens in haalbare doelen opdelen. Zo is het mij gelukt vorig jaar te gaan sporten: eerst ben ik me maar eens gaan aanmelden, stap 1. In week 2 ben ik eens bij de sportschool gaan kijken, stap 2. Toen was de derde stap: echt gaan sporten, niet meer zo moeilijk.

Of het mij gaat lukken meer op mijn weblog te schrijven? In ieder geval is dit stukje weer een eerste kleine stap… 

Veel heil en zegen voor 2017!!!

This entry was posted in Niet gecategoriseerd. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *